g
listový špenát
nebo 2 kostky mraženého od Bonduelle
Postup přípravy receptu
Žampiony nakrájejte na plátky, orestujte je na trošce olivového oleje, přidejte špenát a lehce poduste. Až je vše měkké, vlijte smetanu, přidejte dle chuti 1 nebo 2 houbové bujony, opepřete, případně osolte. Můžete přidat prolisovaný česnek, zvýrazní to chuť. Hotovou omáčku zahustěte hotovou jíškou na požadovanou konzistenci a pak vše promíchejte s těstovinami.
Kdo chce, může ještě přimíchat orestované kousky kuřecího masa, ale lepší je to bez něj.
Plátky brambor vaříme 10 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, opékáme 3-4 minuty. Na pánev přidáme…
více o Brambory s mandlemi a roketou
Maso nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, aglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořenim a přidáme olej -…
více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny