g
listový špenát
nebo 2 kostky mraženého od Bonduelle
Postup přípravy receptu
Žampiony nakrájejte na plátky, orestujte je na trošce olivového oleje, přidejte špenát a lehce poduste. Až je vše měkké, vlijte smetanu, přidejte dle chuti 1 nebo 2 houbové bujony, opepřete, případně osolte. Můžete přidat prolisovaný česnek, zvýrazní to chuť. Hotovou omáčku zahustěte hotovou jíškou na požadovanou konzistenci a pak vše promíchejte s těstovinami.
Kdo chce, může ještě přimíchat orestované kousky kuřecího masa, ale lepší je to bez něj.
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu