g
listový špenát
nebo 2 kostky mraženého od Bonduelle
Postup přípravy receptu
Žampiony nakrájejte na plátky, orestujte je na trošce olivového oleje, přidejte špenát a lehce poduste. Až je vše měkké, vlijte smetanu, přidejte dle chuti 1 nebo 2 houbové bujony, opepřete, případně osolte. Můžete přidat prolisovaný česnek, zvýrazní to chuť. Hotovou omáčku zahustěte hotovou jíškou na požadovanou konzistenci a pak vše promíchejte s těstovinami.
Kdo chce, může ještě přimíchat orestované kousky kuřecího masa, ale lepší je to bez něj.
Dušenou kapustu, která nám zbyla z předchozího dne, smícháme s přibližně stejným množstvím jemně strouhaných syrových…
více o Jájiny kapustové bramboráčky
Krabí tyčinky (mírně rozmrazené) nakrájíme na kolečka, pórek na drobno a kukuřici scedíme. Všechny ingredience smícháme…
více o Salát z krabích tyčinek