g
listový špenát
nebo 2 kostky mraženého od Bonduelle
Postup přípravy receptu
Žampiony nakrájejte na plátky, orestujte je na trošce olivového oleje, přidejte špenát a lehce poduste. Až je vše měkké, vlijte smetanu, přidejte dle chuti 1 nebo 2 houbové bujony, opepřete, případně osolte. Můžete přidat prolisovaný česnek, zvýrazní to chuť. Hotovou omáčku zahustěte hotovou jíškou na požadovanou konzistenci a pak vše promíchejte s těstovinami.
Kdo chce, může ještě přimíchat orestované kousky kuřecího masa, ale lepší je to bez něj.
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Listové těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozložíme na vyšší plech. Poklademe nastrouhaná jablka, přidáme vlašské…
více o Jablečná buchta s pudinkem
Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme.…
více o Rajčatový salát s vejci