Recept mám od své zesnulé tety. Maso je jedinečné, měkoučké a šťavnaté. Plecko si nakrájíme na větší kousky, naklepeme (nesolíme). Anglickou nakrájíme na plátky, česnek a cibuli na kolečka. My jídlo děláme ve sklokeramice. Na spodek misky dáme anglickou, na to maso, pak cibuli a česnek, opět anglickou a na ní maso. Pokud toho máme více, dále stejně vrstvíme. V hrnku si připravíme nálev, dolijeme vodou a polijeme připravené maso. Zakryjeme alobalem a necháme přes noc uležet.
Poté pečeme v troubě (stále s alobalem) doměkka – podle tloušťky masa cca hodinu. Podáváme nejlépe s pečeným bramborem.
Pokud nemáte čerstvý česnek, pak můžete do nálevu přidat sušený.
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových
Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít…
více o Galletes - slane palacinky