Tetino maso

3

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • cibule
    • česnek
    • anglická slanina masitější
    • vepřová plec
  • Nálev
    • voda
    • 0,5
      lžíce vegeta
    • pepř mletý
    • 6
      lžíce kečup - jemný
    • kmín
    • 1
      lžíce grilovací koření
    • 3
      lžíce olej
    • 0,5
      lžíce mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  • Recept mám od své zesnulé tety. Maso je jedinečné, měkoučké a šťavnaté. Plecko si nakrájíme na větší kousky, naklepeme (nesolíme). Anglickou nakrájíme na plátky, česnek a cibuli na kolečka. My jídlo děláme ve sklokeramice. Na spodek misky dáme anglickou, na to maso, pak cibuli a česnek, opět anglickou a na ní maso. Pokud toho máme více, dále stejně vrstvíme. V hrnku si připravíme nálev, dolijeme vodou a polijeme připravené maso. Zakryjeme alobalem a necháme přes noc uležet.
  • Poté pečeme v troubě (stále s alobalem) doměkka – podle tloušťky masa cca hodinu. Podáváme nejlépe s pečeným bramborem.
  • Pokud nemáte čerstvý česnek, pak můžete do nálevu přidat sušený.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: