Recept mám od své zesnulé tety. Maso je jedinečné, měkoučké a šťavnaté. Plecko si nakrájíme na větší kousky, naklepeme (nesolíme). Anglickou nakrájíme na plátky, česnek a cibuli na kolečka. My jídlo děláme ve sklokeramice. Na spodek misky dáme anglickou, na to maso, pak cibuli a česnek, opět anglickou a na ní maso. Pokud toho máme více, dále stejně vrstvíme. V hrnku si připravíme nálev, dolijeme vodou a polijeme připravené maso. Zakryjeme alobalem a necháme přes noc uležet.
Poté pečeme v troubě (stále s alobalem) doměkka – podle tloušťky masa cca hodinu. Podáváme nejlépe s pečeným bramborem.
Pokud nemáte čerstvý česnek, pak můžete do nálevu přidat sušený.
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Cukr vyšleháme s vejci a rozpuštěnou herou, přidáme mléko, přesnídávku a prosátou mouku z práškem do pečiva.
Nakonec…
více o Přesnídávkový řez ala štrúdl
Kuře omyjeme, rozčtvrtíme a položíme na plech politý trochou oleje. Kuře osolíme a posypeme grilovacím kořením z obou…
více o Vávrovo pečené kuře s brambory
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou…
více o Nakládané žampiony se sýrem
Vejce,eidam,šunku,romadur a hermelín nahrubo nastrouháme.Přidáme jemně nakrájenou cibuli,majonézu,jogurt,sůl a pepř.…
více o Sýrovo-vajíčková pomazánka