Tetiny ořechové řezy

2.84

hodnoceno: 19
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks vejce
    • 5
      lžíce mléko 3–5
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 250
      g tuk např. Hera
    • rybízová marmeláda
    • 1
      lžíce cukr
  • Ořechová směs
    • hnědý rum
    • 300
      g strouhané ořechy 250–300, vlašské
    • 200
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Na vál prosijeme mouku, nakrájíme tuk, přidáme vejce a vykynutý kvásek. Zpracujeme těsto a ihned pracujeme (nenechává se kynout).
  • Těsto rozdělíme na tři díly. Na plech na pečicí papír rozválíme první díl, potřeme marmeládou, posypeme ořechovou směsí (vyšší vrstva) a pokapeme rumem. Pak dáme druhou placku, zase naneseme marmeládu, ořechovou směs, rum a přiklopíme poslední plackou. Dáme péct do vyhřáté trouby (elektrická asi na 200 °C).
  • Povrch polijeme buď celý nebo jen postříkáme čokoládovou polevou a zdobíme půlkami vlašských ořechů. Po upečení a vychladnutí krájíme na řezy.
  • Tento recept není můj vlastní, získala jsem ho od své tety a již několik let ho s úspěchem dělám nejlépe po Vánocích, kdy mi vždy zbydou nastrouhané ořechy.
Zařazení: Moučníky Řezy

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: