Na vál prosijeme mouku, nakrájíme tuk, přidáme vejce a vykynutý kvásek. Zpracujeme těsto a ihned pracujeme (nenechává se kynout).
Těsto rozdělíme na tři díly. Na plech na pečicí papír rozválíme první díl, potřeme marmeládou, posypeme ořechovou směsí (vyšší vrstva) a pokapeme rumem. Pak dáme druhou placku, zase naneseme marmeládu, ořechovou směs, rum a přiklopíme poslední plackou. Dáme péct do vyhřáté trouby (elektrická asi na 200 °C).
Povrch polijeme buď celý nebo jen postříkáme čokoládovou polevou a zdobíme půlkami vlašských ořechů. Po upečení a vychladnutí krájíme na řezy.
Tento recept není můj vlastní, získala jsem ho od své tety a již několik let ho s úspěchem dělám nejlépe po Vánocích, kdy mi vždy zbydou nastrouhané ořechy.
Všechny ingredience zaděláme na vále v hladké těsto a rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu vyválíme na pečicí papír…
více o Karamelovo-ořechové řezy
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou