Na vál prosijeme mouku, nakrájíme tuk, přidáme vejce a vykynutý kvásek. Zpracujeme těsto a ihned pracujeme (nenechává se kynout).
Těsto rozdělíme na tři díly. Na plech na pečicí papír rozválíme první díl, potřeme marmeládou, posypeme ořechovou směsí (vyšší vrstva) a pokapeme rumem. Pak dáme druhou placku, zase naneseme marmeládu, ořechovou směs, rum a přiklopíme poslední plackou. Dáme péct do vyhřáté trouby (elektrická asi na 200 °C).
Povrch polijeme buď celý nebo jen postříkáme čokoládovou polevou a zdobíme půlkami vlašských ořechů. Po upečení a vychladnutí krájíme na řezy.
Tento recept není můj vlastní, získala jsem ho od své tety a již několik let ho s úspěchem dělám nejlépe po Vánocích, kdy mi vždy zbydou nastrouhané ořechy.
Všechny ingredience zaděláme na vále v hladké těsto a rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu vyválíme na pečicí papír…
více o Karamelovo-ořechové řezy
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)