Na vál prosijeme mouku, nakrájíme tuk, přidáme vejce a vykynutý kvásek. Zpracujeme těsto a ihned pracujeme (nenechává se kynout).
Těsto rozdělíme na tři díly. Na plech na pečicí papír rozválíme první díl, potřeme marmeládou, posypeme ořechovou směsí (vyšší vrstva) a pokapeme rumem. Pak dáme druhou placku, zase naneseme marmeládu, ořechovou směs, rum a přiklopíme poslední plackou. Dáme péct do vyhřáté trouby (elektrická asi na 200 °C).
Povrch polijeme buď celý nebo jen postříkáme čokoládovou polevou a zdobíme půlkami vlašských ořechů. Po upečení a vychladnutí krájíme na řezy.
Tento recept není můj vlastní, získala jsem ho od své tety a již několik let ho s úspěchem dělám nejlépe po Vánocích, kdy mi vždy zbydou nastrouhané ořechy.
Všechny ingredience zaděláme na vále v hladké těsto a rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu vyválíme na pečicí papír…
více o Karamelovo-ořechové řezy
Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Nastříkáme 24 pusinek na…
více o Čokoládové pusinky ze sněhu
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme…
více o Pikantní nakládaný hermelín
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Na másle opečeme játra a vyjmeme. Opečeme osolené kuřecí čtvrtky, kostky slaniny, přidáme koření, přilijeme brusinkový…
více o Kuřecí čtvrtky po pražsku