Uvařené a syrové brambory nastrouháme, přidáme hrubou mouku, sůl a promícháme do středně hustého těsta. Na vál dáme hladkou mouku, obalíme si v ní ruce a děláme placky cca 1,5–2 cm silné o průměru cca 10–15 cm, které dáme na pečicí papír.
Troubu ohřejeme na maximum 250 °C a placky z obou stran přibližně 30 minut opékáme dozlatova (křupava).
Po dopečení ještě teplé podélně rozřízneme, potřeme máslem a podle chuti dosolíme.
Z mouky, cukru a másla vytvoříme drobenku. 1 hrnek drobenky odebereme a dáme stranou. Do zbytku drobenky vmícháme vejce…
více o Drobenkový koláč s jablky
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy…
více o Těsto na pizzu podle Moniky