Uvařené a syrové brambory nastrouháme, přidáme hrubou mouku, sůl a promícháme do středně hustého těsta. Na vál dáme hladkou mouku, obalíme si v ní ruce a děláme placky cca 1,5–2 cm silné o průměru cca 10–15 cm, které dáme na pečicí papír.
Troubu ohřejeme na maximum 250 °C a placky z obou stran přibližně 30 minut opékáme dozlatova (křupava).
Po dopečení ještě teplé podélně rozřízneme, potřeme máslem a podle chuti dosolíme.
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Vločky přes noc namočíme,druhý den přidáme zeleninu uvařenou v zel.vývaru a ostatní přísady a zpracujeme,vytvoříme…
více o Karbanátky z ovesných vloček