Uvařené a syrové brambory nastrouháme, přidáme hrubou mouku, sůl a promícháme do středně hustého těsta. Na vál dáme hladkou mouku, obalíme si v ní ruce a děláme placky cca 1,5–2 cm silné o průměru cca 10–15 cm, které dáme na pečicí papír.
Troubu ohřejeme na maximum 250 °C a placky z obou stran přibližně 30 minut opékáme dozlatova (křupava).
Po dopečení ještě teplé podélně rozřízneme, potřeme máslem a podle chuti dosolíme.
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou
V míse promícháme nejprve všechny tekuté suroviny, Pak postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme…
více o Bublanina s lesním ovocem