kuřecí maso
nebo jiné, např. krevety, krabí tyčinky apod.
kokosové mléko
v plechovce
curry pasta
zelená
Postup přípravy receptu
Na oleji necháme rozvinout cca 2 lžičky curry pasty asi 2 minuty, přidáme prolisovaný česnek a ještě minutu prohřejeme. Přidáme kuřecí maso a zalijeme vroucí vodou – ne moc, jen aby se vařilo doměkka (v případě krabích tyčinek není třeba vařit, jsou hotové hned). Když je maso měkké, přidáme všechnu zeleninu, přiklopíme a necháme tak 4–5 minut. Pak už jen přidáme kokosové mléko, přivedeme k varu a vypneme. Dochutíme solí, bazalkou, citronovou šťávou – vše dle vlastní chuti.
Krájení zeleniny: mrkev – na velmi tenká kolečka, brokolice – malé růžičky, zelená část pórku – úzké proužky, cibule – trojúhelníkové lístky, zázvor – drobná kolečka nebo půlkolečka dle velikosti (zázvoru stačí málo, cca jako palec).
Podáváme s vařenou rýží.
Je to celkem netradiční, ale velmi zdravé a chutné jídlo. Doporučuji vyzkoušet.
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a naskládáme je do zapékací mísy. Na ně položíme plátky másla, eidamu a kolečka salámu.
…
více o Pečené kuřecí na smetaně
Na oleji osmažíme do zlatova cibulku, přidáme rozmražený špenát, lehce provaříme, zalijeme mlékem (podle hrnce a počtu…
více o Špenátová krémová polévka