kuřecí maso
nebo jiné, např. krevety, krabí tyčinky apod.
kokosové mléko
v plechovce
curry pasta
zelená
Postup přípravy receptu
Na oleji necháme rozvinout cca 2 lžičky curry pasty asi 2 minuty, přidáme prolisovaný česnek a ještě minutu prohřejeme. Přidáme kuřecí maso a zalijeme vroucí vodou – ne moc, jen aby se vařilo doměkka (v případě krabích tyčinek není třeba vařit, jsou hotové hned). Když je maso měkké, přidáme všechnu zeleninu, přiklopíme a necháme tak 4–5 minut. Pak už jen přidáme kokosové mléko, přivedeme k varu a vypneme. Dochutíme solí, bazalkou, citronovou šťávou – vše dle vlastní chuti.
Krájení zeleniny: mrkev – na velmi tenká kolečka, brokolice – malé růžičky, zelená část pórku – úzké proužky, cibule – trojúhelníkové lístky, zázvor – drobná kolečka nebo půlkolečka dle velikosti (zázvoru stačí málo, cca jako palec).
Podáváme s vařenou rýží.
Je to celkem netradiční, ale velmi zdravé a chutné jídlo. Doporučuji vyzkoušet.
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, rozinky a rozkrájené vlašské ořechy a promícháme. Nakonec vmícháme…
více o Tvarohový biskupský chlebíček
Smíchejte olej, sůl, citronovou šťávu a potřete tím rybu. Na pánvi ve 2 lžících oleje krátce osmažte směs MANGOOT MIX.…
více o Pikantní směs na ryby Mangoot
Všechno sypké v robotu nejdříve pomalu promíchám, pak přidám pokrájené rozměklé máslo a ostatní suroviny. Zapnu hnětení…
více o Perníčky – rovnou k jídlu
V míse promícháme nejprve všechny tekuté suroviny, Pak postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme…
více o Bublanina s lesním ovocem