Thajské zelené curry

3.33

hodnoceno: 3
Příprava: 40 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • cibule
    • sůl
    • pórek zelená část
    • mrkev
    • olivový olej
    • česnek
    • bazalka
    • brokolice
    • citronová šťáva
    • žampiony
    • zázvor
    • kuřecí maso nebo jiné, např. krevety, krabí tyčinky apod.
    • kokosové mléko v plechovce
    • curry pasta zelená

Postup přípravy receptu

  • Na oleji necháme rozvinout cca 2 lžičky curry pasty asi 2 minuty, přidáme prolisovaný česnek a ještě minutu prohřejeme. Přidáme kuřecí maso a zalijeme vroucí vodou – ne moc, jen aby se vařilo doměkka (v případě krabích tyčinek není třeba vařit, jsou hotové hned). Když je maso měkké, přidáme všechnu zeleninu, přiklopíme a necháme tak 4–5 minut. Pak už jen přidáme kokosové mléko, přivedeme k varu a vypneme. Dochutíme solí, bazalkou, citronovou šťávou – vše dle vlastní chuti.
  • Krájení zeleniny: mrkev – na velmi tenká kolečka, brokolice – malé růžičky, zelená část pórku – úzké proužky, cibule – trojúhelníkové lístky, zázvor – drobná kolečka nebo půlkolečka dle velikosti (zázvoru stačí málo, cca jako palec).
  • Podáváme s vařenou rýží.
  • Je to celkem netradiční, ale velmi zdravé a chutné jídlo. Doporučuji vyzkoušet.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: