kuřecí maso
nebo jiné, např. krevety, krabí tyčinky apod.
kokosové mléko
v plechovce
curry pasta
zelená
Postup přípravy receptu
Na oleji necháme rozvinout cca 2 lžičky curry pasty asi 2 minuty, přidáme prolisovaný česnek a ještě minutu prohřejeme. Přidáme kuřecí maso a zalijeme vroucí vodou – ne moc, jen aby se vařilo doměkka (v případě krabích tyčinek není třeba vařit, jsou hotové hned). Když je maso měkké, přidáme všechnu zeleninu, přiklopíme a necháme tak 4–5 minut. Pak už jen přidáme kokosové mléko, přivedeme k varu a vypneme. Dochutíme solí, bazalkou, citronovou šťávou – vše dle vlastní chuti.
Krájení zeleniny: mrkev – na velmi tenká kolečka, brokolice – malé růžičky, zelená část pórku – úzké proužky, cibule – trojúhelníkové lístky, zázvor – drobná kolečka nebo půlkolečka dle velikosti (zázvoru stačí málo, cca jako palec).
Podáváme s vařenou rýží.
Je to celkem netradiční, ale velmi zdravé a chutné jídlo. Doporučuji vyzkoušet.
Z mléka a krupičky uvaříme hodně hustou kaši (hustota "hrnec na vyhození"), necháme vychladnout. Dáme na vál, přidáme 1…
více o Jednoduché ovocné knedlíky
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chili papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v…
více o Těstoviny s dýní a slaninou
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou