Sójové kostky uvaříme předem dle návodu. Pokud je čas, můžeme je na 1 den naložit do marinády připravené z olivového oleje a koření, které je dále uvedené pro přípravu čónsu. Cibuli nakrájíme na kostičky a v hrnci osmažíme na slunečnicovém oleji do sklovata, přidáme mletý kmín, nové koření a bobkový list. Promícháme a smažíme ještě asi 1 minutu. Přidáme na půlkolečka nakrájenou mrkev, promícháme s kořením a cibulí. Zmírníme plamen a necháme přikryté dusit do poloměkka za občasného míchání.
Zatím si připravíme čóns z koření – thajské kari, kurkumu, kardamom, bílý pepř a zázvor dobře promícháme s olivovým olejem a 5 minut necháme odpočinout. Množství koření do čónsu si můžete upravit podle toho, jak máte rádi pikantní, ale poměr zachovejte. Tento čóns pak přidáme do hrnce, promícháme a chvíli smažíme. Přidáme uvařené sójové kostky, ze kterých jsme vymačkali vodu. Pořádně celou směs promícháme a ještě chvíli smažíme.
Pak přidáme brambory pokrájené na větší kostky a žampiony. Přilijeme vodu tak, aby zakrývala směs, a vaříme, než jsou brambory poloměkké. Nakonec přidáme červené fazole a kokosové mléko. Nakonec zahustíme záklechtkou připravenou z trochy vody a cca 1 lžíce bramborového nebo rýžového škrobu. Podáváme s rýží. Lepší je samozřejmě druhý den.
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
1) Brambory oloupeme a spolu s omytou neloupanou cuketou nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Máslo…
více o Bramborovo-cuketové kari
Do vymyzané a vysypané dortové formy (22cm) rovnoměrně nasypeme slabou vrstvu kokosu. Na tu pak dáme vrstvu strouhaných…
více o Vanilkovo-jablečná pohádka