Sójové kostky uvaříme předem dle návodu. Pokud je čas, můžeme je na 1 den naložit do marinády připravené z olivového oleje a koření, které je dále uvedené pro přípravu čónsu. Cibuli nakrájíme na kostičky a v hrnci osmažíme na slunečnicovém oleji do sklovata, přidáme mletý kmín, nové koření a bobkový list. Promícháme a smažíme ještě asi 1 minutu. Přidáme na půlkolečka nakrájenou mrkev, promícháme s kořením a cibulí. Zmírníme plamen a necháme přikryté dusit do poloměkka za občasného míchání.
Zatím si připravíme čóns z koření – thajské kari, kurkumu, kardamom, bílý pepř a zázvor dobře promícháme s olivovým olejem a 5 minut necháme odpočinout. Množství koření do čónsu si můžete upravit podle toho, jak máte rádi pikantní, ale poměr zachovejte. Tento čóns pak přidáme do hrnce, promícháme a chvíli smažíme. Přidáme uvařené sójové kostky, ze kterých jsme vymačkali vodu. Pořádně celou směs promícháme a ještě chvíli smažíme.
Pak přidáme brambory pokrájené na větší kostky a žampiony. Přilijeme vodu tak, aby zakrývala směs, a vaříme, než jsou brambory poloměkké. Nakonec přidáme červené fazole a kokosové mléko. Nakonec zahustíme záklechtkou připravenou z trochy vody a cca 1 lžíce bramborového nebo rýžového škrobu. Podáváme s rýží. Lepší je samozřejmě druhý den.
Napřed si uděláme náplň. Třeme máslo s cukrem, žloutkem a vanilkovým cukrem a postupně přidáváme rum podle chuti. Když…
více o Ořechové kuličky – nepečené
Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh. Máslo a čokoládu rozpustit nad parou a nechat vychladnout. Vzniklou hmotu vmíchat do…
více o Sněhový koláč s čokoládou
Nejprve si klasickým způsobem upečeme palačinky, ti co mají čas, si samozřejmě udělají domácí (na slano). Na pánvi v…
více o Vynikající zapečené palačinky
Začneme korpusem, do misky si oddělíme žloutky od bílků, následně si do bílků i do žloutků přidáme moučkový cukr (5 a 5…
více o Maminčin čokoládový dort
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků