Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme špetku soli a Lučinu. Vše dobře promícháme. Piškoty krátce namočíme do směsi z Baileys, mléka a instantní kávy. Vyskládáme je do formy, potřeme částí žloutkového krému a pokryjeme další vrstvou z namočených piškotů a krému. Povrch uhladíme a posypeme strouhanou čokoládou. Necháme v chladničce odležet asi 6 hodin. Poté nakrájíme na kostky a podáváme.
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu