Do menšího pekáčku narovnáme piškoty, které namočíme v kávě a rumu.
V míse vyšleháme dotuha moučkový cukr, pomazánková másla a smetanu ke šlehání. Krém z poloviny navršíme na piškoty. Poklademe dalšími piškoty a krémem. Poslední vrstvu zaprášíme kakaem. Dáme ztuhnout do chladničky a už nám jenom zbývá odhánět nedočkavé mlsaly a popřát dobrou chuť.
Pokud chci moučník udělat do klasického plechu, množství zdvojnásobím.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance