Sushi po česku Vařenou rýži smícháme se sýrem, solí, pepřem a pažitkou. Plátky šunky potřeme pastou wasabi (ev. křenovou pastou), na… více o Sushi po česku
Azu po česku Cibuli nakrájenou na kostičky necháme zpěnit, přidáme naklepané maso nakrájené na nudličky a všechno koření. Necháme… více o Azu po česku
Kinder Bueno po česku Z mouky, mandlí, moučkového a vanilkového cukru, soli, tuku a žloutku vypracujeme hladké těsto. To zabalíme do fólie a… více o Kinder Bueno po česku
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč… Černý bez je rostlina, která se již po staletí používá v lidovém léčitelství, a jeho květy lze… Celý článek
Kopr dozrává! Vychutnejte si ho v oblíbené omáčce, polévce nebo… Patříte mezi milovníky kopru? Jestli ano, poradíme vám, jak si ho vychutnat ještě víc. Pokud… Celý článek
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty… Vypadají jako kytice čerstvých květin, a navíc jsou zdravé, protože jsou raw a veganské.… Celý článek
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví… Čaj z kopru je nejen osvěžujícím nápojem s výraznou chutí, ale skrývá v sobě také mnoho… Celý článek
Obrácené mleté řízečky I.varianta: do masa přidáme všechny ingredience a uděláme klasickou sekanou. Z ní děláme menší řízečky, které nejdříve… více o Obrácené mleté řízečky
Netradiční salát s cizrnou a… Na pánvi nasucho opražíme slunečnicová semínka a dáme stranou. Cuketu nakrájíme na proužky, posypeme bazalkou a… více o Netradiční salát s cizrnou a lososem
Broskvová marmeláda s rumem Broskve nakrájíme na kousíčky ,propasírujeme a rozmixujeme.Do studené ovocné dřeně přidáme želírovací cukr Gelfix… více o Broskvová marmeláda s rumem
Voňavý sirup z bezinkových květů **Obr. 1** Květy bezu opatrně opláchněte studenou vodou tak, abyste z nich neomyli všechen pyl – to on určí kvalitu… více o Voňavý sirup z bezinkových květů
Pomazánka z uzené makrely Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí… více o Pomazánka z uzené makrely
Mramorovaný korpus Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 120 g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat… více o Mramorovaný korpus
Gratinovaný ananas a banán s… Ananas a banán: 1. Z cukru, medu a másla připravíme karamel, přidáme šťávu z pomerančů, povaříme a přilijeme smetanu. … více o Gratinovaný ananas a banán s vinným sabayone
Těsto na štrúdl Suroviny zpracujeme ve vláčné těsto a necháme ho 1h v lednici odpočinout. Stačí na 4 nohavice štrůdlu. více o Těsto na štrúdl
Pstruh duhový v anglické slanině Pstruhy omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Pokapeme je citrónovou šťávou a olivovým olejem. Osolíme, opepříme a… více o Pstruh duhový v anglické slanině
Nepečený jahůdkový dortík zakysané smetany smícháme s cukrem,jahody nakrájíme . Do dortové formy okolo poskládáme cukrářské piškoty a vrstvíme… více o Nepečený jahůdkový dortík
Rajská polévka s rýží Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut… více o Rajská polévka s rýží
Nejjednodušší palačinky Do větší mísy rozklepneme vejce, přidáme mléko a postupně přidáváme mouku, dokud se nevytvoří poněkud husté těsto.… více o Nejjednodušší palačinky