Žloutky vyšleháme do husté pěny s cukrem, pak vmícháme mouku a na závěr i tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem a v předehřáté troubě upečeme dorůžova. Ještě horký plát svineme (i s pečicím papírem) do rolády a necháme vychladnout. Pak papír odstraníme a roládu natřeme větší polovinou krému. Piškoty namočíme do silné kávy ochucené rumem a ve dvou řadách narovnáme na krém. Roládu (těsto) můžeme kávou pokapat i během rolování. Stočenou roládu potřeme zbytkem krému a posypeme kakaem. Dáme do chladu proležet, pak roládu nakrájíme na plátky.
Krém: šlehačku se ztužovačem vyšleháme skoro dotuha, pak přidáme cukr, pomazánkové máslo a došleháme do hladkého krému.
Z jablek odkrojíme horní část a vykrojíme jaderník. Potom jablka vydlabeme. Vnitřek potřeme citronovou šťávou, osolíme,…
více o Jablka plněná mletým masem
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena