Žloutky vyšleháme do husté pěny s cukrem, pak vmícháme mouku a na závěr i tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem a v předehřáté troubě upečeme dorůžova. Ještě horký plát svineme (i s pečicím papírem) do rolády a necháme vychladnout. Pak papír odstraníme a roládu natřeme větší polovinou krému. Piškoty namočíme do silné kávy ochucené rumem a ve dvou řadách narovnáme na krém. Roládu (těsto) můžeme kávou pokapat i během rolování. Stočenou roládu potřeme zbytkem krému a posypeme kakaem. Dáme do chladu proležet, pak roládu nakrájíme na plátky.
Krém: šlehačku se ztužovačem vyšleháme skoro dotuha, pak přidáme cukr, pomazánkové máslo a došleháme do hladkého krému.
Mouku, máslo, cukr, žloutky, kokos a ořechy (podle potřeby i s trochou mléka) smícháme dohromady a vypracujeme hladké…
více o Bobánky k čaji či kávičce
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč