Vejce s cukrem našleháme v misce a přidáme citronovou kůru. V hrnci ohřejeme polovinu smetany a rozpustíme v ní čokoládu.
Smícháme se žloutkem a s lučinou. Do mělké misky dáme po dně cukrářské piškoty, které pokapeme vínem. Na ně navršíme vytvořenou hmotu a necháme asi 2 hodiny odležet. Před podáváním ozdobíme zbytkem smetany, kterou ušleháme, osladíme a případně posypeme kakaovým práškem.
Smícháme mouku s kakaem a kypřidlem. Přidáme cukry, čokoládu, cuketu, vejce, olej a vše důkladně promícháme. Vymazanou…
více o Cuketová kostka s čokoládou
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole