V malé pánvičce smícháme silnou kávu s Amarettem a lžící cukru, přivedeme do varu a vaříme, až se cukr zcela rozvaří. Dáme stranou a necháme vychladnout. V mixéru ušleháme žloutky s cukrem do zpěnění. Přidáme mascarpone a dobře promícháme. Směs přendáme do kotlíku a opatrně přimícháme ušlehanou smetanu. Piškoty rychle namočíme v oslazené kávě.
Moučník sestavíme tak, že do mělké skleněné mísy dáme vrstvu mascarpone, potom vrstvu piškotů, vrstvu malin, na to vrstvu oříšků a celý postup ještě jednou opakujeme tak, abychom končili vrstvou mascarpone. Posypeme strouhanou čokoládou a uložíme na několik hodin do chladničky.
Vejce ušleháme s oběma cukry do husté pěny. Postupně přidáváme mouku a nakonec olej. Zpracované těsto pečeme zhruba 40…
více o Pomerančový dort s oříšky
Ze žloutku a ostatních surovin zpracujeme těsto, které si dáme ztuhnout na dvě hodiny do lednice. Cukroví můžeme dělat…
více o Skořicové cukroví s oříšky
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Rozpečeme troubu.
V jedné misce smícháme všechny suché a proseté suroviny, v druhé všechny vlhké.
Do formy vysázíme…
více o Čokoládové muffiny bez másla
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb