V malé pánvičce smícháme silnou kávu s Amarettem a lžící cukru, přivedeme do varu a vaříme, až se cukr zcela rozvaří. Dáme stranou a necháme vychladnout. V mixéru ušleháme žloutky s cukrem do zpěnění. Přidáme mascarpone a dobře promícháme. Směs přendáme do kotlíku a opatrně přimícháme ušlehanou smetanu. Piškoty rychle namočíme v oslazené kávě.
Moučník sestavíme tak, že do mělké skleněné mísy dáme vrstvu mascarpone, potom vrstvu piškotů, vrstvu malin, na to vrstvu oříšků a celý postup ještě jednou opakujeme tak, abychom končili vrstvou mascarpone. Posypeme strouhanou čokoládou a uložíme na několik hodin do chladničky.
Vejce ušleháme s oběma cukry do husté pěny. Postupně přidáváme mouku a nakonec olej. Zpracované těsto pečeme zhruba 40…
více o Pomerančový dort s oříšky
Ze žloutku a ostatních surovin zpracujeme těsto, které si dáme ztuhnout na dvě hodiny do lednice. Cukroví můžeme dělat…
více o Skořicové cukroví s oříšky
Do menšího pekáčku narovnáme piškoty, které namočíme v kávě a rumu.
V míse vyšleháme dotuha moučkový cukr, pomazánková…
více o Tiramisu, které nezklame
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci…
více o Domácí nudle do polévky