V malé pánvičce smícháme silnou kávu s Amarettem a lžící cukru, přivedeme do varu a vaříme, až se cukr zcela rozvaří. Dáme stranou a necháme vychladnout. V mixéru ušleháme žloutky s cukrem do zpěnění. Přidáme mascarpone a dobře promícháme. Směs přendáme do kotlíku a opatrně přimícháme ušlehanou smetanu. Piškoty rychle namočíme v oslazené kávě.
Moučník sestavíme tak, že do mělké skleněné mísy dáme vrstvu mascarpone, potom vrstvu piškotů, vrstvu malin, na to vrstvu oříšků a celý postup ještě jednou opakujeme tak, abychom končili vrstvou mascarpone. Posypeme strouhanou čokoládou a uložíme na několik hodin do chladničky.
Vejce ušleháme s oběma cukry do husté pěny. Postupně přidáváme mouku a nakonec olej. Zpracované těsto pečeme zhruba 40…
více o Pomerančový dort s oříšky
Ze žloutku a ostatních surovin zpracujeme těsto, které si dáme ztuhnout na dvě hodiny do lednice. Cukroví můžeme dělat…
více o Skořicové cukroví s oříšky
Nakrájíme: cibuli na drobno, okurky a mrkev na plátky, vypeckované olivy na půlky, sýr na větší kostičky. Česnek utřeme…
více o Míchaná vajíčka na zelenině
Cukr a vejce rozšleháme, přidáme zbytek surovin, zamícháme, vlijeme do pekáčku nebo na plech a v horkovzduchu pečeme na…
více o Radčina jablečná buchta
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím,…
více o Boloňské špagety po anglicku