V malé pánvičce smícháme silnou kávu s Amarettem a lžící cukru, přivedeme do varu a vaříme, až se cukr zcela rozvaří. Dáme stranou a necháme vychladnout. V mixéru ušleháme žloutky s cukrem do zpěnění. Přidáme mascarpone a dobře promícháme. Směs přendáme do kotlíku a opatrně přimícháme ušlehanou smetanu. Piškoty rychle namočíme v oslazené kávě.
Moučník sestavíme tak, že do mělké skleněné mísy dáme vrstvu mascarpone, potom vrstvu piškotů, vrstvu malin, na to vrstvu oříšků a celý postup ještě jednou opakujeme tak, abychom končili vrstvou mascarpone. Posypeme strouhanou čokoládou a uložíme na několik hodin do chladničky.
Vejce ušleháme s oběma cukry do husté pěny. Postupně přidáváme mouku a nakonec olej. Zpracované těsto pečeme zhruba 40…
více o Pomerančový dort s oříšky
Ze žloutku a ostatních surovin zpracujeme těsto, které si dáme ztuhnout na dvě hodiny do lednice. Cukroví můžeme dělat…
více o Skořicové cukroví s oříšky
Den dopředu prsíčka naklepeme a rozkrojíme napůl. Lehce osolíme, vložíme do misky a postupně plátek po plátku potíráme…
více o Citrónové kuře s hruškou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).…
více o Kakaová buchta s tvarohem
Testoviny uvarit a pridat na panev s olejem a cesnekem. Potom pridat nakrajena susena rajcata a hobliny italskeho syra.…
více o Těstoviny se sušenými rajčaty