Uvaříme si hrnek silné kávy a začneme vykládat formu piškoty. Lžící piškoty po celé délce polijeme vychladlou kávou. Do druhého hrnku si dolijeme trochu Amaretta a celý proces polévání opakujeme.
Vezmeme si k ruce mísu, do té nalijeme smetanu ke šlehání (popřípadě i ztužovač) a vše šleháme, dokud není šlehačka tuhá.
Přidáme tvaroh a cukr a vše ušleháme. Touto směsí potřeme piškoty.
Dáme další vrstvu piškotů, polijeme kávou a Amarettem a potřeme vrstvou náplně.
Na závěr celý dort posypeme kakaem přes sítko. Necháme přes noc uležet (cca 7–9 hodin).
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
Vajíčka smícháme s cukrem a utřeme s máslem do pěny, přidáme i vanilkový cukr. Vmícháme mléko, mouku, kypřicí prášek a…
více o Muffiny s ovocem a čokoládou