Uvaříme si hrnek silné kávy a začneme vykládat formu piškoty. Lžící piškoty po celé délce polijeme vychladlou kávou. Do druhého hrnku si dolijeme trochu Amaretta a celý proces polévání opakujeme.
Vezmeme si k ruce mísu, do té nalijeme smetanu ke šlehání (popřípadě i ztužovač) a vše šleháme, dokud není šlehačka tuhá.
Přidáme tvaroh a cukr a vše ušleháme. Touto směsí potřeme piškoty.
Dáme další vrstvu piškotů, polijeme kávou a Amarettem a potřeme vrstvou náplně.
Na závěr celý dort posypeme kakaem přes sítko. Necháme přes noc uležet (cca 7–9 hodin).
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Rozšleháme cukr s vajíček a postupně přimícháváme po lžičkách mouku. Čím déle šleháme, tím bude piškot lepší (šlehám 15…
více o Jahodový piškot s pudinkem
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Formu vyložíme pečícím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme…
více o Banánový koláč se smetanou