Uvaříme si hrnek silné kávy a začneme vykládat formu piškoty. Lžící piškoty po celé délce polijeme vychladlou kávou. Do druhého hrnku si dolijeme trochu Amaretta a celý proces polévání opakujeme.
Vezmeme si k ruce mísu, do té nalijeme smetanu ke šlehání (popřípadě i ztužovač) a vše šleháme, dokud není šlehačka tuhá.
Přidáme tvaroh a cukr a vše ušleháme. Touto směsí potřeme piškoty.
Dáme další vrstvu piškotů, polijeme kávou a Amarettem a potřeme vrstvou náplně.
Na závěr celý dort posypeme kakaem přes sítko. Necháme přes noc uležet (cca 7–9 hodin).
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Ředkvičky nakrájíme na velmi jemné plátky, vejce oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Utřeme je s majonézou, lehce…
více o Jarní ředkvičková pochoutka