Uvaříme si hrnek silné kávy a začneme vykládat formu piškoty. Lžící piškoty po celé délce polijeme vychladlou kávou. Do druhého hrnku si dolijeme trochu Amaretta a celý proces polévání opakujeme.
Vezmeme si k ruce mísu, do té nalijeme smetanu ke šlehání (popřípadě i ztužovač) a vše šleháme, dokud není šlehačka tuhá.
Přidáme tvaroh a cukr a vše ušleháme. Touto směsí potřeme piškoty.
Dáme další vrstvu piškotů, polijeme kávou a Amarettem a potřeme vrstvou náplně.
Na závěr celý dort posypeme kakaem přes sítko. Necháme přes noc uležet (cca 7–9 hodin).
Piškoty necháme v sáčku a válečkem na těsto je rozdrtíme. Změklý tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny a…
více o Velikonoční piškotová vajíčka
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky…
více o Dýňová bábovka (řez) s kokosem