Nejdříve si uvaříme hrnek silné turecké kávy, aby nám vychladla. Smícháme pomázánkové máslo s moučkou a s ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Vše smícháme do jemného krému. Nastrouháme si najemno Margotku.
Dno a boky formy, kam budeme skládat piškoty, si vytřeme slabou vrstvou krému a pokládáme první vrstvu piškotů. Každý piškot polijeme kávou, potřeme krémem, poklademe nakrájeným banánem a zasypeme 1/3 Margotky, následují zase piškoty... Takto vrstvy střídáme třikrát a končíme krémem zasypaným Margotkou a kakaem. Necháme v chladu alespoň 8 hodin. Tyčinku můžete nahradit rumem do kávy.
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové