Nejdříve si uvaříme hrnek silné turecké kávy, aby nám vychladla. Smícháme pomázánkové máslo s moučkou a s ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Vše smícháme do jemného krému. Nastrouháme si najemno Margotku.
Dno a boky formy, kam budeme skládat piškoty, si vytřeme slabou vrstvou krému a pokládáme první vrstvu piškotů. Každý piškot polijeme kávou, potřeme krémem, poklademe nakrájeným banánem a zasypeme 1/3 Margotky, následují zase piškoty... Takto vrstvy střídáme třikrát a končíme krémem zasypaným Margotkou a kakaem. Necháme v chladu alespoň 8 hodin. Tyčinku můžete nahradit rumem do kávy.
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy je hotové.…
více o Rybízový koláč s polevou
Vše smícháme dohromady. Navrch poklademe ovoce (ne po celém povrchu) a dáme do rozehřáté trouby péct 40 minut na 180…
více o Bublanina bez vajec a mléka