Nejdříve si uvaříme hrnek silné turecké kávy, aby nám vychladla. Smícháme pomázánkové máslo s moučkou a s ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Vše smícháme do jemného krému. Nastrouháme si najemno Margotku.
Dno a boky formy, kam budeme skládat piškoty, si vytřeme slabou vrstvou krému a pokládáme první vrstvu piškotů. Každý piškot polijeme kávou, potřeme krémem, poklademe nakrájeným banánem a zasypeme 1/3 Margotky, následují zase piškoty... Takto vrstvy střídáme třikrát a končíme krémem zasypaným Margotkou a kakaem. Necháme v chladu alespoň 8 hodin. Tyčinku můžete nahradit rumem do kávy.
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný…
více o Gnocchi se špenátem a nivou