Nejdříve si uvaříme hrnek silné turecké kávy, aby nám vychladla. Smícháme pomázánkové máslo s moučkou a s ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Vše smícháme do jemného krému. Nastrouháme si najemno Margotku.
Dno a boky formy, kam budeme skládat piškoty, si vytřeme slabou vrstvou krému a pokládáme první vrstvu piškotů. Každý piškot polijeme kávou, potřeme krémem, poklademe nakrájeným banánem a zasypeme 1/3 Margotky, následují zase piškoty... Takto vrstvy střídáme třikrát a končíme krémem zasypaným Margotkou a kakaem. Necháme v chladu alespoň 8 hodin. Tyčinku můžete nahradit rumem do kávy.
Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3…
více o Jablkovo-ořechový koláč
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Melasu, máslo a pivo zahřívejte v kastrůlku, až se máslo rozpustí. Pak vmíchejte rozinky a směs nechte vychladnout.
V…
více o Berlínské pivní buchtičky
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč