Nejdříve si uvaříme hrnek silné turecké kávy, aby nám vychladla. Smícháme pomázánkové máslo s moučkou a s ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Vše smícháme do jemného krému. Nastrouháme si najemno Margotku.
Dno a boky formy, kam budeme skládat piškoty, si vytřeme slabou vrstvou krému a pokládáme první vrstvu piškotů. Každý piškot polijeme kávou, potřeme krémem, poklademe nakrájeným banánem a zasypeme 1/3 Margotky, následují zase piškoty... Takto vrstvy střídáme třikrát a končíme krémem zasypaným Margotkou a kakaem. Necháme v chladu alespoň 8 hodin. Tyčinku můžete nahradit rumem do kávy.
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Na másle opečeme játra a vyjmeme. Opečeme osolené kuřecí čtvrtky, kostky slaniny, přidáme koření, přilijeme brusinkový…
více o Kuřecí čtvrtky po pražsku
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut…
více o Skořicoví šneci s polevou