Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr. Po rozpuštění přidáme mouku, vejce, sůl, olej a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Rozdrobíme balkánský sýr na malé kousky a vmícháme do těsta. Lžící vykrajujeme kousky, v pomoučené ruce zakulatíme a klademe na olejem vymazaný pekáček vedle sebe.
Každý kousek potřeme olejem jako buchty, aby šly po upečení od sebe odtrhnout. Povrch také potřeme olejem a dáme péct dozlatova. Soli nedáváme moc, sýr je dost slaný.
Oloupeme a umyjeme řepu, kterou nakrájíme na osminky. Řepu vyskládáme do zapékací mísy vyložené alobalem. Posypeme ji…
více o Pečená červená řepa s balkánem
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka