Tmavé housky pro domácí pekárnu

3

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      lžička sůl
    • 250
      ml voda
    • 100
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžička kmín do těsta a na posypání
    • 1
      lžička sušené droždí vrchovatá
    • 200
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 50
      g celozrnná žitná mouka
    • 1
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

  • Přísady dáme do domácí pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto.
  • Vyndáme, rozdělíme asi na 8 kousků a upleteme housky.
  • Necháme 20 minut kynout, potřeme vajíčkem a posypeme kmínem. Pečeme v klasické troubě při 180 °C asi 20 minut (podle trouby).
  • Těsto můžeme vypracovat i ručně. Posypat housky lze podle chuti sezamem, kmínem nebo různými semínky.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: