Vyšší plech vyložíme papírem na pečení. Těsně vedle sebe naskládáme krajíčky chleba nebo veky. V míse smícháme smetanu, vejce, sýr, najemno nakrájenou šunku, trošku kečupu a podle potřeby mléko. Polovinu této směsi rozetřeme na chléb. Na to naskládáme druhou vrstvu chleba a rozetřeme druhou polovinu směsi. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.
Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny, osolíme a opepříme, na pánvi zprudka opečeme…
více o Svíčková na smetaně pro dva
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmažíme na rozpáleném oleji společně s nadrobno nakrájenou slaninou. Když…
více o Vepřová plec po Znojemsku