Vyšší plech vyložíme papírem na pečení. Těsně vedle sebe naskládáme krajíčky chleba nebo veky. V míse smícháme smetanu, vejce, sýr, najemno nakrájenou šunku, trošku kečupu a podle potřeby mléko. Polovinu této směsi rozetřeme na chléb. Na to naskládáme druhou vrstvu chleba a rozetřeme druhou polovinu směsi. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto…
více o Česnekové okurky sterilované
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových
Vejce utřeme s cukrem, potom přidáme vlažnou vodu a olej. Přidáme mouku, mléko, vanilkový cukr, špetku soli a prášek do…
více o výborný borůvkový koláč