Malý pekáč vymažeme máslem a na dno položíme klobásky. Vložíme na 10 minut do vyhřáté trouby (180 °C), poté klobásky otočíme na plechu a pečeme dalších 10 minut. Mezitím si připravíme těsto. Smícháme mléko a vejce, přidáme sůl a mixujeme. Poté přidáme mouku a pořádně promixujeme. Nakonec vyndáme klobásky z trouby a nalijeme na ně řídkou hmotu. Vložíme do trouby a pečeme přibližně 20 minut do zlatova. Nakonec vyndáme a rozkrájíme na čtvrtky. Podáváme s jednoduchou omáčkou (mouka, máslo, vývar).
Maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme prolisovaný česnek, vložíme maso…
více o Kuře s hořčičnou omáčkou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Formu vyložíme pečícím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme…
více o Banánový koláč se smetanou