Malý pekáč vymažeme máslem a na dno položíme klobásky. Vložíme na 10 minut do vyhřáté trouby (180 °C), poté klobásky otočíme na plechu a pečeme dalších 10 minut. Mezitím si připravíme těsto. Smícháme mléko a vejce, přidáme sůl a mixujeme. Poté přidáme mouku a pořádně promixujeme. Nakonec vyndáme klobásky z trouby a nalijeme na ně řídkou hmotu. Vložíme do trouby a pečeme přibližně 20 minut do zlatova. Nakonec vyndáme a rozkrájíme na čtvrtky. Podáváme s jednoduchou omáčkou (mouka, máslo, vývar).
Trošku mouky dáme do misky, přidáme droždí, cukr a 4 lžíce jogurtu. Mícháme, dokud droždí úplně nerozmícháme. Necháme…
více o Pikantní bábovka se salámem
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky.…
více o Květákové placky se žampiony
Ve větší míse smícháme všechny ingredience a vytvoříme hladké tekutější těsto. Na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný…
více o Babiččin rychlý jablečný koláč