Malý pekáč vymažeme máslem a na dno položíme klobásky. Vložíme na 10 minut do vyhřáté trouby (180 °C), poté klobásky otočíme na plechu a pečeme dalších 10 minut. Mezitím si připravíme těsto. Smícháme mléko a vejce, přidáme sůl a mixujeme. Poté přidáme mouku a pořádně promixujeme. Nakonec vyndáme klobásky z trouby a nalijeme na ně řídkou hmotu. Vložíme do trouby a pečeme přibližně 20 minut do zlatova. Nakonec vyndáme a rozkrájíme na čtvrtky. Podáváme s jednoduchou omáčkou (mouka, máslo, vývar).
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka
Polovinu čokolády (200 g) dáme do ohnivzdorné mísy společně s máslem a nízkém plameni rozehříváme do té doby, než nám…
více o Výborné čokoládové brownies