Malý pekáč vymažeme máslem a na dno položíme klobásky. Vložíme na 10 minut do vyhřáté trouby (180 °C), poté klobásky otočíme na plechu a pečeme dalších 10 minut. Mezitím si připravíme těsto. Smícháme mléko a vejce, přidáme sůl a mixujeme. Poté přidáme mouku a pořádně promixujeme. Nakonec vyndáme klobásky z trouby a nalijeme na ně řídkou hmotu. Vložíme do trouby a pečeme přibližně 20 minut do zlatova. Nakonec vyndáme a rozkrájíme na čtvrtky. Podáváme s jednoduchou omáčkou (mouka, máslo, vývar).
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví