Čočka s rýží Čočku na 1 hodinu namočíme do vody, pak ji 15 minut vaříme, přidáme k ní rýži a zase 20 minut vaříme (doměkka). Na… více o Čočka s rýží
Čína s rýží Nejprve osmahneme nakrájenou cibulku, poté přidáme maso a dusíme cca 5 minut. Dále podlijeme vodou a přidáme nakrájenou… více o Čína s rýží
Rajská polévka s rýží Dáme vařit rýži. Mezi tím nakrájenou cibuli s prolisovanym česnekem osmažime do zlatova na sádle. Poté zalijeme 1… více o Rajská polévka s rýží
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než… My Češi jsme sice národem houbařů, ovšem uvařit si z hub kávu, by asi nikoho nenapadlo. Přesto… Celý článek
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji… I když to na první pohled může vypadat, že tato kalná slaná tekutina si nezaslouží nic jiného… Celý článek
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným… Pokud máte rádi věnečky nebo větrníky, tak je tento moučník stvořen přímo pro vás. Pojmenování… Celý článek
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami.… Víte, že některé bylinky ladí se zeleninou ještě dřív, než je spojíte do dobrého jídla na… Celý článek
Maďarské kuře s nádivkou Kuře očistíme, kůži na prsou oddělíme od masa, uvnitř kuře osolíme a vetřeme majoránku. Housky namočíme do mléka a po… více o Maďarské kuře s nádivkou
Galantina z kuřete Kuře vykostíme podélným řezem kolem krku a páteře i s celou kostrou. Klouby křídelní a kyčelní kosti oddělíme řezem od… více o Galantina z kuřete
Vepřový řízek s holandskou omáčkou Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky. Očištěný košťál nakrájíme na kostičky. Také mrkev očistíme a nařežeme… více o Vepřový řízek s holandskou omáčkou
Šulánky s mákem Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme k nim vejce, sůl a mouku a rukama… více o Šulánky s mákem
Neskutečně žravé kuře Varný pekáč vymažeme máslem, vyložíme cibulí nakrájenou na kolečka, česnekem nakrájeným na plátky. Na to položíme… více o Neskutečně žravé kuře
Pařížské koule Oplatky rozdrobíme do mísy, přelijeme rumem a necháme nasáknout. Cukr a tuk rozehřejeme, přidáme kakao a ořechy, pak… více o Pařížské koule
Vepřové plátky s hermelínem a… Řízky mírně naklepeme, nařízneme po stranách, okořeníme a necháme chvíli odležet. Mezitím nakrájíme hermelín na plátky.… více o Vepřové plátky s hermelínem a povidly
Domácí rohlíky od Hodinářů Do hladké mouky dáme vykynutý kvásek (mléko, droždí, lžíce cukru, lžíce mouky), přidáme vejce, rozpuštěný tuk, mléko,… více o Domácí rohlíky od Hodinářů
Rybí filé na česneku Porce rybího filé pokapeme citrónem, potřeme rozetřeným česnekem, osolíme, opepříme, namočíme v rozšlehaném vejci,… více o Rybí filé na česneku
Italské kuře II. Na plech dáme olej, přidáme nakrájená rajčata, brambory na čtvrtky, cibuli na kolečka a papriku na proužky. Vše… více o Italské kuře II.
Domácí tatarský biftek Všechny potřeby dáme do jedné nádoby a tyčovým mixérem dokonale promícháme. (Česnek namačkáme, cibuli rozkrájíme jako… více o Domácí tatarský biftek
Tvarohovo-bramborové knedlíky s… Těsto vytvoříme smícháním tvarohu, másla, vajec a soli. Přidáme nastrouhané brambory a pak už jen přidáváme mouku tak,… více o Tvarohovo-bramborové knedlíky s ovocem