Rajčata nakrájejte na plátky a povařte v mikrovlnné troubě při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte a nakrájejte.
Do mělké nádoby vhodné do mikrovlnné trouby přidejte olej, česnek a cibuli a vařte 3–4 minuty při 750 W.
Přidejte rajský protlak, nakrájená rajčata a najemno nakrájenou mrkev, zakryjte a vařte 4–5 minut při 750 W. Vmíchejte cukr.
Opět zakryjte a vařte 8–10 minut při 750 W.
Míchejte, dokud není směs zcela spojená. Vlijte do zeleninového nebo kuřecího vývaru a vařte nezakryté 5–6 minut při 750 W.
Pro zpestření:
Přidejte několik lístků čerstvé bazalky a trochu pepře, nebo těsně před podáváním do polévky přidejte trochu míchaných vajec.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Do hrnce vlijeme 1,5l vody, vsypeme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, okořeníme kmínem, majoránkou, zázvorem a…
více o Česneková polévka oukrop
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.…
více o Těstovinový salát se šunkou