Rajčata nakrájejte na plátky a povařte v mikrovlnné troubě při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte a nakrájejte.
Do mělké nádoby vhodné do mikrovlnné trouby přidejte olej, česnek a cibuli a vařte 3–4 minuty při 750 W.
Přidejte rajský protlak, nakrájená rajčata a najemno nakrájenou mrkev, zakryjte a vařte 4–5 minut při 750 W. Vmíchejte cukr.
Opět zakryjte a vařte 8–10 minut při 750 W.
Míchejte, dokud není směs zcela spojená. Vlijte do zeleninového nebo kuřecího vývaru a vařte nezakryté 5–6 minut při 750 W.
Pro zpestření:
Přidejte několik lístků čerstvé bazalky a trochu pepře, nebo těsně před podáváním do polévky přidejte trochu míchaných vajec.
Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a propláchneme teplou vodou. V míse prokapeme špagety olejem a posypeme…
více o Bleskové česnekové špagety
Rozpečeme troubu.
V jedné misce smícháme všechny suché a proseté suroviny, v druhé všechny vlhké.
Do formy vysázíme…
více o Čokoládové muffiny bez másla
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater